HUIS VAN DE IDEE

Welkom op de website van Huis van de Idee, gevestigd in het Rietveldpaviljoen ‘De plek voor kunst, cultuur en ontmoeting’. De thuisbasis van Mobile Arts, de producent van o.a. de WinterParadede Parade en veel meer. Het Huis van de Idee is het huis voor de gekste ideeën, hier is alles mogelijk!

 

Facebook / Twitter

AGENDA

De oude en nieuwe avonturen van Terts Brinkhoff

‘De oude en nieuwe avonturen van Terts Brinkhoff’, nu te zien in het Huis van de Idee.

De tentoonstelling’De oude en nieuwe avonturen van Terts Brinkhoff’ is ingericht ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Mobile Arts, producent van de Parade. Te zien zijn meer dan 35 jaar foto’s, maquettes, films en ander beeld en geluid rond de wel en niet uitgevoerde plannen van Terts, vanaf de roemruchte Boulevard of Broken Dreams tot heden.

 

Masterclasses en bezoek aan de Parade
Op aanvraag geeft Terts Brinkhoff masterclasses voor culturele ondernemers. Een combinatie bezoek tentoonstelling en bezoek Parade behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Te zien t/m vrijdag 31 juli, op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur, Huis van de Idee, Zonnehof 8, 3811ND Amersfoort.

Agenda / Archief

Expositie Kunstenaars Uniekpalet.nl

Performances, Open Atelier, Koffie- en theeschenkerij
Uniekpalet.nl is de kunstwebsite van Kwintes, een organisatie voor GGZ en maatschappelijke opvang. Kunstenaars uit Amersfoort en omgeving exposeren werk dat zowel te huur als te koop is. Het Huis van de Idee biedt een  inspirerende locatie voor deze bijzondere tentoonstelling! De kunstwerken tonen de eigen kracht en het karakter van iedere unieke kunstenaar.
13-14, 20-21 & 27-28 december, openingstijden: 10.00 – 17.00 uur. Mogelijk gemakt door Uniek Palet.nl, Kwintes en Huis van de Idee.

Ladies First Event

Come and see what we can do for you. ‘Van Coaching tot Beauty, van Eten tot Sporten, van Mode tot Creativiteit.’ Een dag om lekker vrouw te zijn. Datum: 30 november 2014, van 10.00 tot 17.00 uur. Entree 12 euro, kaartverkoop via de deelnemers. Ladies First!
Ladies First Event is een initiatief van Dorian. Zie voor meer info: www.facebook.com/Ladies-First-Event

Michael Prins: de Beste Singer-Songwriter van Nederland 2013

Podium de Kelder maakt een uitstapje en programmeert op locatie in Huis van de Idee. Singer-songwriter Michael Prins speelt op een bijzondere locatie in Amersfoort, het Rietveld Paviljoen. Hij zal zich zeker thuis voelen op het podium van deze culturele kweekplaats. In 2013 werd Michael gekroond tot ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Vrijdag 21 november, aanvang: 20.30, zaal open: 20.00. Entree € 16,50, koop hier kaartenFacebookTwittervideo

De hele maand oktober - Gemaakt in Amersfoort

Dit evenement biedt een staalkaart van wat makers uit Amersfoort produceren. Elke dag neemt een maker intrek in het paviljoen. Gemaakt in Amersfoort is hét platform voor de maakindustrie van Amersfoort en ontstond in 2010 onder de vlag van Amersfoort Creatieve Stad. Gemaakt in Amersfoort 3.0 (online) helpt makers zichtbaar te maken en met elkaar te verbinden door gebruik te maken van bestaande virtuele netwerken als Behance, Linkedin, Pinterest, Etsy en Vimeo, dit alles komt samen op de website.  

WoW-markt: Winkels op Wielen

Zaterdag 11 & Zondag 12 oktober, 11:00 – 17:00 uur
Interieur, vintage, mode, accessoires, kunst, vrije tijd & meer!
WoW is een leuke, hippe, jonge markt in Amersfoort met een divers aanbod van interieur, vintage, mode, accessoires, kunst, vrije tijd en nog veel meer. Het barst in en rond de regio Amersfoort van het talent op creatief, ambachtelijk en innovatief vlak en dat laten we zien! Er is naast het shopplezier ook aandacht voor muziek, goed (h)eerlijk eten en drinken uit mobiele keukens.  Zie ‘Gemaakt in Amersfoort‘, WoW Facebookpagina

ROCKYROLLATOR

Zondag 12 oktober, aanvang 16.00 uur – Livemuziek & videoclips!
Rockyrollator speelt live muziek bij beeld- en geluidsfragmenten. Uitgangspunt is “onderweg zijn”, een reis door landen, steden en sferen, maar ook een reis door de eigen geest; gekleurd door eigen verbeelding en eigen waarneming. Videoband Rockyrollator ‘speelt’ de clips: The weather forecast – Clouds in the skyExtrano la tarde en un pueblo Espanol – Undergroundwalking – Himmel, Donner, Wind und Wetter – With the sledge dogs to the carwash – Objects in mirrorTrailerFacebookevent.

VROEG

Maandag 13 oktober, 06.00 – 10.00 uur: geen reden meer voor een ochtendhumeur, begin de week met een dansje!
Terwijl de rest van Nederland nog op bed ligt, schudt Per Expressie Amersfoort wakker. Vroeg! Staat voor frisse moed en de overtuiging dat je de week maar beter vrolijk kan beginnen. Dus niet chagrijnig op de fiets naar je werk, maar eerst even dansen. Vanaf 6.00u ‘s ochtends word je overdondert door bandjes als George en I’m with Stupid. Maar er is een goede kop koffie, een verse smoothie en een tosti. Of toch liever rustig aan beginnen met yoga? Gratis.

PIPS:lab speelt Aire d'Assevillers (Sterven als een God in Frankrijk), Spoffin

Crossmediaal locatietheater, parkeerterrein van Huis van de Idee.
PIPS:lab is geïnteresseerd in het kleine menselijke leed achter de huidige crisis en het tastbaar en invoelbaar vertalen van cijfers en procenten die onze levens beheersen. Het stuk is losjes gebaseerd op de middeleeuwse vertelling Elckerlijc, een zinnespel waarin God de mens via de dood tot zich roept om rekenschap over zijn daden af te leggen. Als publiek zit je er bij deze cross-over-multimediaproductie op de Aire d’Assevillers letterlijk midden in. Zonnehof (achter Rietveldpaviljoen): vri 29 aug 21.30-22.15 en 23.00-23.45 uur; zat 30 aug 21.30-22.15 en 23.00-23.45 uur; toegang vrij: besluit na afloop wat je betaalt Meer info…

PIPS:lab speelt Aire d'Assevillers (Sterven als een God in Frankrijk)

Pure schilderkunst in een prachtig stukje Parade

Peter Klashorst heeft in  het Huis van de Idee tijdens zijn residentie een speciale collectie van vijftien grote doeken geschilderd die op 17 augustus a.s. op de Parade te Amsterdam in veiling worden gebracht. De schilderijen zullen in de tenten van het zomerse theaterfestival vanaf woensdag 14 augustus te zien zijn. De collectie bevat vijf grote stukken van ongeveer 5 tot 7 meter lengte bij 2.10m hoogte. En een tiental schilderijen variërend van 2 x 1 meter tot kleiner en groter.

Peter Klashorst - Ik Schilder

Deze zomer staat Huis van de Idee stil bij Peter Klashorst met een evenzo kleurrijk en uitbundig programma als het schilderwerk van Klashorst zelf. Hiervoor wordt ook uitgeweken naar theaterfestival de Parade. Klashorst resideert de maand juli in het Huis van de Idee op uitnodiging van Terts Brinkhoff, creatief directeur van Mobile Arts en oprichter van o.a. de Parade. De tentoonstelling ‘Ik schilder’ opende op zaterdag 19 juli en loopt door t/m zondag 27 juli.  De schilderdrift van Klashorst lijkt onuitputtelijk, kom langs: voor € 75 schildert de grootmeester een portret.

Peter Klashorst, Ik Schilder