WinterParade 2014 / 2015

Ook dit jaar wordt de tafel van de WinterParade gedekt met de prachtigste verbeelding en met wonderlijk eten voor een bekoorlijk samenzijn.
De WinterParade is de winterse variant op het zomerse, reizende theaterfestival de Parade en trekt tijdens de feestdagen langs bijzondere ‘kerstkribbenplekken’, zoals oude kerken, leegstaande fabrieken, de hal van een stadhuis of een concertgebouw.

Anders dan in de zomer is dat er een muziek-, theater- en dansprogramma met diner wordt aangeboden, geserveerd vanaf een 120 meter lange tafel, op schalen die het publiek met elkaar deelt. In een tijd waar wereldwijde oplossingen worden gevraagd zijn een paar oefeningen in saamhorigheid wellicht zo gek nog niet. De Tournee is binnenkort bekend.

foto: Erik van 't Hof, Stephanie Louwrier WinterParade 2013 / 2014

‘Kick-off’ WinterParade 2014 in het Huis van de Idee

De WinterParade start de tournee in het Huis van de Idee, Rietveldpaviljoen te Amersfoort. Hier zullen de repetities, de try outs en de première van de WinterParade plaatsvinden.

 

Terts Brinkhoff, Creatief directeur van Mobile Arts (o.a. de Parade en WinterParade) heropende onlangs het Rietveldpaviljoen in Amersfoort als het Huis van de Idee, stoeiend met de kunst en de mogelijkheden die zich voordoen ‘tussen de straat en het museum in’. Hij wordt gedreven door dezelfde idealen als waarmee hij het rondreizend theaterfestival de Parade 25 jaar geleden heeft neergezet.

 

Artiesten, kunstenaars, alles en iedereen krijgt de ruimte om projecten te realiseren mits ‘de Idee’ goed is en het risico zelf wordt gedragen. Veel mag tegelijkertijd zoals op straat; onnavolgbaar en ogenschijnlijk chaotisch, van een dagactiviteit tot een jaarlijks evenement, van beeldend tot live, van experimenteel tot klassiek, van ideëel tot commercieel. Wie de sleutel van het paviljoen ‘in handen neemt’ is een van de directeuren, er komt geen overheidsbemoeienis aan te pas.

foto: Erik van 't Hof

WinterParade 2013/2014 succesvol afgesloten met record aantal bezoekers

De WinterParade tournee is afgelopen 22 februari succesvol afgesloten in Atrium Den Haag met een uitverkochte avond. Vijfhonderd mensen beleefden aan een tafel van 120 meter een winterse sfeervolle avond met diner, afgewisseld met theateracts. De WinterParade beleefde dit jaar een zeer succesvolle editie met in totaal ruim 5.000 bezoekers, met gemiddeld 500 bezoekers per avond met vrijwel in alle steden uitverkochte zalen. Er is een duidelijke stijgende lijn te zien in de bekendheid van de WinterParade en de bezoekersaantallen.De WinterParade opende op 17 december in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort; de thuisbasis van Mobile Arts, de producent van mobiele theaterprojecten, waaronder de Parade, Diner der Componisten en de WinterParade. De tournee werd vervolgd in de steden Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen, Haarlem en Den Haag.
foto: Erik van 't Hof, Amsterdam Kromhouthal - 2013

Artiesten WinterParade 2013/ 2014

Artiesten die hebben meegewerkt aan de WinterParade tournee 2013/2014 zijn o.a.: Beppe Costa (Dirk-Peter Kölsch vervangt Beppe Costa in Amersfoort), Yorick Heerkens (PIPS:lab), Stephanie LouwrierServaes Nelissen, een choreografie van Jan van Opstal, uitgevoerd door Ziarah en Tarikh Janssen, een glasconcert van Harry de Wit uitgevoerd door Bauke Moerman, een bijdrage van K. Schippers met een illustratie van Jim van der  Woude, culinaire kunsten van Amaro Creative Industries en meer… I.s.m. Silent Disco 433 fm. Concept Terts Brinkhoff, onder regie van Eva Bauknecht. Met dank aan Eddie B. Wahr.

De WinterParade sluit elke avond af met Silent Disco by 433fm fm. De Silent Disco shows van 433fm zijn door de jaren heen, op vele festivals en evenementen, in binnen en buitenland, geboekt. (De Parade, Lowlands, Pinkpop, Pitch Festival, Paaspop, Dancevalley, Glastonbury (UK), Big Day Out (AUS), Benicàssim (E), Sziged (H) e.v.a.) Altijd met dj’s van 433fm en vaak ook met verschillende gastoptredens. De happenings blijken voor bezoekers èn omstanders een bijzondere en verrassende ervaring.