ontwerp: Joost de Haas

PROGRAMMA 2016-2017

Op en rondom een 120 meter lange tafel!

 

De Nieuwe Garde serveerde een meergangendiner dat werd afgewisseld met verrassende theateracts van onder andere Moeremans & Sons, CLUB GEWALT, PIPS:lab, Sabri Saad el Hamus (Theatergroep DNA) en de virtuoze violistes Kristie en Karen Su. Ook gingen we samen op in koorzang o.l.v. Yorick Heerkens en spraken een mantra uit geschreven door Herman Finkers. Na afloop waagden we een dansje op de tafel met muziek van Silent Disco by 433fm. Samen met de koks, de serveersters en de gastvrije snoepmeisjes zorgden we voor een onvergetelijke avond.

 

 

Regie: Eva Bauknecht & concept: Terts Brinkhoff

tijden

Aanvang & tijden
Deur open 18.00 uur
Programma & diner 18.30 – 22.00 uur
Silent Disco 22.00- 23.00 uur

 

Aanvang & tijden za 24 dec
Deur open 15.00 uur
Programma & diner 15.30 – 19.30 uur
Einde 19.30 uur


Let op: kerstavond 24 december is er direct na de WinterParade een vrolijke en feestelijke kerstdienst van Vineyard Amsterdam in de Zuiderkerk, over ‘een geboren redder’, ofwel: hulp uit onverwachte hoek.

menu

Entreeplankje – per twee personen gedeeld

Fazantpaté met bosvruchtencoulis
Gegrilde courgette met tapenade
Gerookte forelfilet met citroenmayo
Geserveerd met toastjes en een kopje heldere bouillon

 

Hoofdgerecht

Gegrild kalfsvlees met pepercitroensaus of gevulde portobello uit de oven (vegetarisch), beiden geserveerd met aardappelpuree en groene groente garnituur

 

Nagerecht

Rood fruit met slagroom en chocosprinkels

Gemaakt en geserveerd door De Nieuwe Garde

Moeremans & Sons - The Moral Auction

In een monetair gedreven wereld waarin je haast zou denken dat geld echte waarde heeft, is er The Moral Auction. Een pop-up veilinghuis waar niet met briefgeld of munten betaald wordt, maar met ethische valuta.

 

Wat ben je bereid om in de morele veilingschaal te leggen voor nooit meer een gestolen fiets? Een week lang al je afval in zee dumpen? Een kind een pakje sigaretten geven? Ga je een keer zwaar bezopen achter het stuur zitten – met alle gevolgen van dien – voor nooit meer financiële zorgen? En wat is een levenslange garantie op de gezondheid van je partner je waard? Ben je misschien wel bereid om daarvoor iemand aan te rijden met de dood tot gevolg? Éénmaal, andermaal…Moreel verkocht.

 

Spel: Eva van Gessel, Rosa van Leeuwen, Sofie Joan Wouters, Eva Meijering, Charlien Adriaenssens, Louis van der Waal, Joep van der Geest en Matthijs IJgosse.
Van deze acteurs spelen er steeds twee per dag. Bekijk hier hun speelschema.

 

moeremansandsons.com

CLUB GEWALT

CLUB GEWALT is muziektheater
CLUB GEWALT doet alles tegelijk
CLUB GEWALT voor derde keer op WinterParade
CLUB GEWALT draagt Skipakken
CLUB GEWALT zingt
Henry Vega componeert
CLUB GEWALT sampled een manifest
CLUB GEWALT waagt een dansje
CLUB GEWALT loves de winter en kerst

 

-xoxo- CLUB GEWALT

 

clubgewalt.nl

Kristie en Karen Su i.s.m. Arlon Luijten - Pagan1n1 M0rphb1tch

‘Een verbijsterende performance over viool, perfectie en genetische manipulatie.’
De virtuoze violist Paganini had extreem lange vingers waardoor hij onmogelijke afstanden op het instrument in een onmenselijk tempo kon afleggen. De vingers van Kristie en Karen Su zijn gemiddeld 8,5 cm. Stel dat je in de nabije toekomst jezelf genetisch kunt optimaliseren en met een chip de kunst van het musiceren simpelweg kunt ‘uploaden’, en het magische 20.000 uur studeren is daarmee niet meer nodig…?

 

Spel: Kristie en Karen Su, concept/regie: Arlon Luijten

 

kristiesu.com
karensu.com

Sabri Saad el Hamus

“SCHILDPADDEN KUNNEN MEER OVER DE WEG VERTELLEN DAN HAZEN”
Het vluchtende mens “Gaber Gibran” is niet het probleem, aan hem zal het niet liggen. Hij biedt mogelijke oplossingen. Hij biedt liefde. Hij biedt nieuwsgierigheid.
“Luister naar een vrouw wanneer ze naar je kijkt, niet wanneer ze praat.”

 

Spel: Sabri Saad el Hamus

 

denieuwamsterdam.nl

Pips:lab's Triple D: Dutch Digital Dining

Dit jaar zullen deze meesters der manipulatie de WinterParade op z’n kop zetten met een interactieve ‘Selfie Symfonie’ en een lesje ‘Dutch Digital Table Manners’, met Robbert de Mangeleer, Cristian Roest van Alkemade von Quadt and Manfredo de Liovicanio. Deze masterclass in tafelmanieren eindigt met een knallende videoclip met een hele hoop messen, vorken en lepels. Geen ‘Faux Pas’!

 

Spel: Yorick Heerkens, Mathijs de Wit en Daan van West

 

pipslab.org

Yorick Heerkens en Terts Brinkhoff - Wereld-akkoord

Koorzang onder leiding van chef-dirigent Yorick Heerkens. In gezamenlijkheid zal het nieuwe wereld-akkoord worden bezongen, vrede op aarde is voor één avond binnen bereik.

Maak een nieuwsjaars-Lumasol foto

Laat een Lumasol (lichtkunst)foto maken met je familie of vrienden voor op jouw kerst- of nieuwjaarskaart van dit jaar!

Silent Disco

We sluiten de avond feestend af met de Silent Disco! Dans óp tafel (!) op muziek van de dj’s van deze ‘Stille Disco’, oftewel hét fenomeen waarbij de muziek niet over speakers klinkt, maar door draadloze hoofdtelefoons.

 

www.silentdisco.com

CONCEPT

Het WinterParade concept is van pionier Terts Brinkhoff: de bezielende vader van de WinterParade, evenals van de Parade; het zomerse rondreizende theaterfestival dat neerstrijkt in de stadsparken van Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Onlangs beleefde de Showman’s Fair haar primeur op het Berlijnplein in Utrecht en is er het plan om in 2018 neer te strijken op Governor’s Island, New York.

 

 

Facebook / TwitterVideo